برنامه های فرهنگی اردو
در این پست به جهت ایده گرفتن و آشنایی با برنامه های اردویی؛ به چند نمونه از برنامه های فرهنگی اردو اشاره می کنیم...
1- تشکیل جلسات مناظره:
پرسش و پاسخ میان مربیان و دانش آموزش در موضوعاتی همچون مسایل اعتقادی، اجتماعی، سیاسی و....
2 – جلسات هم اندیشی:
یکی از جلسات مفید آموزشی اردو، جلسه ی هم اندیشی است، در این برنامه افراد دور هم می نشینند و زیرنظر یکی از مربیان آگاه موضوعات مورد علاقه ی خویش را در زمینه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و دینی به بحث و بررسی می گذارند؛ سپس حاصل هم اندیشی خویش را به صورت مقاله ارائه می دهند. موضوع حلقه باید در سطح فهم افراد باشد.
3 –کارگاه هنری:
کارگاه هنری که در آن اجرای سرود، نمایش و کاردستی دارند. کارگاه نقاشی، معرق کاری، گل سازی، ماکت سازی و ... از جمله کارگاههایی هستند که می توانید در اردو داشته باشید.
4 –اجرای جُنگ:
معمولا بعد از ظهر یا شبها¬ی اردو، جنگ داریم. مجموعه¬ای از برنامه های شاد (نمایش، سرود، مسابقه، شیرین کاری، طنز، لطیفه گویی، خاطره گویی، تقلید صدا، نمایش تئاتر و فیلم و ... ) اجرا می شود البته دقت داشته باشید که برنامه جنگ بد آموزی نداشته باشد.
5 – تعریف خاطره:
خاطره دلنشین و خنده آور است. در مواقعی که دور هم هستید، از خاطرات خود بگویید. این کار هم باعث آشنایی بیشتر می شود و هم شما توانسته اید جمع را به دست بگیرید. ذکر یک خاطره؛ در یکی از اردوهایی که شرکت کرده بودم یکی از بچه ها هر شب از روی تخت می افتاد و با داد و فریاد خود، بچه ها را از خواب بیدار می کرد. مسوولان تصمیمی گرفتند جای او را بر روی زمین قرار دهند. نیمه شب بعد، باز صدای داد و فریاد او بلند شد، گفتند دیگر چرا صدایت بلند شد. گفت آن کسی که بالای تخت خوابیده بود از بالای تخت روی من افتاد.
فراوری شده از: کتاب چگونه اردو برگزار کنیم . نویسنده : محمود اکبری